۱۳۹۰ مهر ۵, سه‌شنبه

نگارستان ملی

امروزبرای اولین باربه نگارستان ملی رفتم. تنها نه، بلکه با پنج خبرنگارپاکستانی، پنج خبرنگارهندی و چهاروبلاگ نویس افغانستانی. زیاد اهل نقاشی نیستم. بنا براین چیززیادی هم دستگیرم نشد. راهنمایان نگارستان هم که با آن لهجه کابلی با کلاس شان (هی هثر، هزهستاد هبدالادی ستک) چندان معلوماتی نمی دهند.
وقتی دیدارمان تمام شد، ازطرف رئیس نگارستان، به صرف چای به دفترش دعوت شدیم. درآنجا زهره نجوا پرسید که آیا این ساختمان هم قدیمی است. رئیس گفت که این ساختمان خانه غلام حیدرخان چرخی بوده است. جایی که خالق درآن زندگی میکرد.
برای یک لحظه تمام وجودم را برق گرفت. نتوانستم باورکنم. دوباره پرسیدم. جواب درست بود. من درجایی بودم که دیوارهایش بوی خالق میداد. خشت خشت آن خانه آبله دست خالق را دیده بود. تمام فضای آنجا عطرعرق بدن خالق را داشت. خدا میداند چقدرسخت کارکرده بود تا ارباب لت و کوبش نکند.
خالقی که درمقابل استبداد قد علم کرده بود و به سلطنت خائنانه نادرپایان داده بود. اگرچه خالق نمی دانست که بعد ازنادر، پسرنابالغش برای چهل سال پادشاهی خواهد کرد. خالق این را هم نمیدانست که هفتاد و اندی سال بعد، ما آنقدربی غیرت می شویم که همین پسرخائن نادر، درواپسین سالهای عمرش، با مادرهایمان هم بسترمی شود و نامش را بابای ملت می گذاریم.

۱۳۹۰ مهر ۲, شنبه

والیبال دختران درجاغوری برای اولین بار

برای نخستین بار رقابت های والیبال دختران در جاغوری برگزار شد.
عنايت الله چنگيزي مسؤول ورزشي جاغوری به خبرگزاري بست باستان گفت که ‌این رقابت ها با شرکت یازده تیم واليبال از دختران ولسوالی های جاغوری و مالستان و یک تیم از شهر غزنی آغاز شد و دو روز ادامه یافت که در نتیجه تيم واليبال «فاطميه جاغوري» به مقام نخست رسيد و تيم هاي لیسه «نور غزنه» و لیسه «شمس آب برده» به ترتيب به مقام های دوم و سوم دست یافتند. آقاي چنگيزي راه اندازي اين رقابت ها را برخواسته از علاقه مندي دختران به ورزش عنوان نمود و گفت كه این فعالیت ها روز تا روز گسترده تر می شوند. مسؤول ورزشي جاغوري اضافه نمود كه خانم ربكا نماینده نهاد انکشافی آمریکا USAID در غزنی مقداري وسايل ورزشي به بانو ورزشكاران جاغوري توزيع كرد. گفتني است كه ورزش در ولسوالي جاغوري نسبت به ديگر ولسوالي هاي اين ولايت رشد بيشتري نموده است؛ گسترده گی علاقه مندي بانو ورزشکاران اين ولسوالي به ورزش و راه اندازي رقابت هاي ورزشي دختران در ديگر ولسوالي ها و حتا در شهر غزني پیشینه اینچنینی نداشته است. پاك نيا – غزني
منبع: چهره نما (فیس بوک)

نمائی ازیکی ازصنوف دارالمعلمین غوجورولسوالی جاغوری (عکس از: مهرآئین)

اولین نمایشگاه عکس سیاردرافغانستان

اولین نمایشگاه عکس سیاردرافغانستان برگزارشد. اولین نمایشگاه عکس سیاردرافغانستان تحت عنوان "افغانستان جدید ازچشم افغانستانی ها" روزگذشته 15 سپتمبر2011 مطابق با 24 سنبله 1390 خورشیدی درقصرملکه باغ بابرشاه درکابل برگزارشد. این نمایشگاه عکس را "مرکز فوتو ژورنالیزم چشم سوم" به حمایت مالی بخش فرهنگی سفارت امریکا و اداره همکاری های سوئیس در افغانستان برگزارکرده است. به گفته بصیرسیرت، یکی ازمسؤلین مرکزفوتوژورنالیزم چشم سوم، این نمایشگاه اولین نمایشگاه سیار، در داخل و خارج از افغانستان است که در ده ولایت افغانستان: (کابل ، هرات، ننگرهار، بلخ، بامیان، دایکندی، غور، بدخشان، هلمند، و فاریاب ) وهمچنین درکشورهای امریکا، سویس و آلمان نیزبرگزارخواهد شد. نجیب الله مسافرمسؤل مرکز فوتو ژورنالیزم چشم سوم، هدف ازبرگزاری این نمایشگاه را نشان دادن زوایای پنهان جامعه افغانی به شهروندان این کشور، به تصویرکشیدن مثالهایی ازتمرین دموکراسی توسط شهروندان و معرفی افغانستانی جدید به دنیا خواند و اظهارداشت. "عکاسان این نمایشگاه دید متفاوتی به افغانستان دارند. طوریکه بیننده بعد ازتماشای این نمایشگاه، با افغانستانی بدور ازجنگ روبروشده به آینده امیدوارمی شود". این نمایشگاه، شامل 142 عکس است که با موضوعات گوناگون از ولایات مختلف افغانستان، گرفته شده است و تا روز شنبه دوم ماه میزان سال جاری، پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود. نجیب الله مسافر، رضاساحل، بصیرسیرت، مهدی مهرآیین ، روح الله مشکین قلم، فرزانه سلطانی، نسیم سیامک، آمنه حسنی، میثم شاهین، آصف تلاش، احمدنوید نظری، محمد زرین، نصیرفدایی و ملیار صادق آزاد، عکاسانی اند که آثارشان دراین نمایشگاه به نمایش درآمده اند. همچنین مجموعه این عکسها درقالب کتابی گرد هم آورده شده و در 170 صفحه با کیفیت عالی چاپ شده است.

مرکزفوتو ژورنالیزم چشم سوم به عنوان یک مرکز عکاسی حرفه ای در سال 1387 کار خود را آغاز کرد و در این مدت، نمایشگاه های متعددی را پیرامون موضوعات مختلف در افغانستان و خارج از افغانستان، راه اندازی کرده است. این مرکزهمچنین برنامه های متعدد کوتاه مدت آموزش عکاسی را درکابل و بامیان برگزارکرده است. برای معلومات بیشتردرمورد مرکزفوتوژورنالیزم چشم سوم، میتوانید به نشانی های ذیل مراجعه کنید. http://www.3rdeyephotojournalism.blogspot.com/ http://www.3rdeye.af/

۱۳۹۰ شهریور ۲۲, سه‌شنبه

آموزه های نو در عرصه اینترنت

اخیرا از طرف موسسه اینترنیوز برای اشتراک در یک کارگاه آموزشی به کابل دعوت شده بودم. علاوه بر من چند نفر از جلال آباد،هلمند،هرات و کابل هم حضور داشتند. این کارگاه بیشتر می خواست ببیند که وبلاگ نویسان افغانستانی در چه حال و هوایی هستند، چه دغدغه هایی دارند و چه می نویسند. یکی دو برنامه برای ادیت صدا و فیلم هم برای مان آموزش دادند اما جالب تر از همه نحوه اشتراک در شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک،تویتر و بعضی شبکه های دیگر و همچنین سرویس های بلاگر و ووردپرس بود که خیلی به درد من خورد. تصمیم گرفتم وقتی همه آنها را خوب یاد گرفتم،به وبلاگ نویسان بامیانی هم یاد بدهم.

۱۳۹۰ شهریور ۱۶, چهارشنبه

این روزها در کابلم

قابل توجه دوستان کابلی که می خواهند دعوتم کنند. من این روزها کابلم.

۱۳۹۰ شهریور ۱۲, شنبه

دستم شکسته است ...

مدتی است که کار رادیو (پیک بامیان) را آغاز کرده ایم و من تا خرخره مصروفم. بعدتر دستم شکست و بهانه برای ننوشتن تکمیل شد. این چند سطر را هم بتول برایم تایپ کرده است. آی ملت!آبمیوه یادتان نرود. من منتظرم!!!
این عکس را پسرم یاشار گرفته است که کمی از دستم هم معلوم است.